петак, 08. јул 2016.

ЛЕЊИНОВ “СОЦИЈАЛИЗАМ И РЕЛИГИЈА” У ИЗДАЊУ “ПРОЛЕТКУЛТА”

Поводом недавно обележене 143. годишњице рођења вође Октобарске револуције Владимира Иљича Лењина, едиција “Пролеткулт“ је објавила његово значајно дело „Социјализам и религија“ које је из штампе изашло уочи овогидишњег Празника рада .
Реч је о другом издању „Пролеткулта“ ( „Интервју са Стаљином“ Х.Г. Велса објављен је 21.децембра 2012.) и првом издању наше едиције у 2013. години. „Социјализам и религија“ је веома питко штиво у коме Лењин једноставно и убедљиво објашњава став марксистичке идеологије према религији. Ово штиво класика научног социјализма, утемељивача марксистичко-лењинистичке идеологије и лидера светског пролетаријата које објављује „Пролеткулт“ је због своје важности нашло место и у Лењиновим сабраним делима. „Социјализам и религија“ је већ објављено штиво у нашој земљи у периоду социјалистичке изградње, али је ово прво штампано издање након рестаурације капитализма и империјалистичког разбијања наше социјалистичке домовине Југославије. Стога, Уређивачки колегијум „Пролеткулта“ топло препоручује свим мислећим и прогресивним људима да обавезно прочитају дело „Социјализам и религија“. Ово штиво представља и уџбеник за марксисте-лењинисте када је реч о односу према религији. Лењин веома прецизно и аргументовано објашњава какву позицију марксистичка радничка партија треба да заузме према религији. У свом делу Лењин разоткрива и дискредитује погрешне ставове реформиста и „левих“ секташа према религији и објашњава зашто су такви ставови погрешни и неприхватљиви за марксистичку радничку партију.  

Сви зантересовани за издање “Социјализам и религија” могу да се јаве на број телефона: 0645067061  или на мејлове:  ic.proletkult@gmail.com и int_nkpj@yahoo.com
 

Нема коментара:

Постави коментар