петак, 08. јул 2016.

СТАЉИН И ТИТО ОСЛОБОДИОЦИМА БЕОГРАДА


Обавештавамо вас да је из штампе изашла нова публикације едиције „Пролеткулт“. Реч је о зборнику заповести маршала Стаљина и маршала Тита ослободиоцима Београда, издању посвећеном 70. годишњици од ослобођења главног града наше земље, у ком се иначе водила једна од највећих битака у градским срединама током Другог светског рата, и имала је велики утицај на даљи ток победе над фашизмом како у Југославији тако и другде.

Објављивање издања „Стаљин и Тито ослободиоцима Београда“ није значајно само због слављења јубилеја ослобођења Београда, већ представља и својеврсно упозорење да иако је катастрофално поражен, фашизам ипак није ишчезао са светске политичке сцене. Актуелна криза капитализма му је помогла да се повампири и ојача у многим земљама које испаштуају катастрофалне последице структурне и цикличне кризе капитализма.

Тако ово издање представља упозорење и подстрек прогресивној борби која се и данас води против најреакцинарније идеологије зла. Публикацију је могуће наручити преко електронских адреса: ic.proletkult@gmail.com и int_nkpj@yahoo.com а информације можете добити и путем телефона 0112400628 или 0645067061.

Нема коментара:

Постави коментар